Foto; Anton Kappers - Kappers Media (1)

RYPTSJERK – Een paard is maandagmiddag behoorlijk gewond geraakt toen hij met zijn achterbenen door een veerooster zakte en vast kwam te zitten. De brandweer moest er aan te pas komen om het gewonde dier te bevrijden.

Twee meiden waren met hun paarden een zandpad langs het Koekoekspaed opgelopen. Aan het einde van het pad stond met een bord aangegeven dat er een veerooster lag. Toen de meiden met de paarden wilden omkeren schrok een van de paarden van water wat vanuit een buis de sloot instroomde. Het paard was niet meer te houden en rende het veerooster over. Hier kwam hij in vast te zitten en kwam ten val.

De brandweer heeft de tralies van het rooster uit elkaar gebogen zodat de benen van het paard een voor een bevrijd konden worden. In afwachting van de dierenarts werd het paard liggend op de grond gehouden. De dierenarts concludeerde na een onderzoek dat het paard behoorlijk gewond was geraakt, hij verwacht wel dat het dier het ongeval overleefd. De meiden kregen het advies om verder met het paard aan de hand te lopen zodat hij goed in beweging blijft.


Foto; Anton Kappers - Kappers Media (1)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (2)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (3)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (4)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (5)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (6)Foto; Anton Kappers - Kappers Media (7)